maanantai 14. tammikuuta 2013

Hanna-tädin kakut


Sunnuntaiaamuna pengoin jääkaappia, kun käsiini osui vanhaksi menevä aukaistu vispikerma. En tietenkään halunnut heittää sitä pois, vaan etsin netistä reseptin Hanna-tädin kakkuihin ja aloin leipoa. Kerma oli mennyt jo kokkareiseksi, mutta se ei haittaa: hieman vanhentunut ja hapan kerma sitä paitsi tekee näistä pikkuleivistä vieläkin herkullisempia. Hanna-tädin kakut ovat perinteinen herkku kahvipöytään tai muuhun herkutteluun, silloin kun tekee mieli jotain suussasulavaa...

Hanna-tädin kakut
n. 50 pikkuleipää

200 g voita
2 dl sokeria
1 1/2 dl kermaa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta (jos kerma on hapanta, niin leivinjauheen sijasta kannattaa käyttää 1 tl soodaa)
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kulhossa pehmeä rasva, sokeri ja kerma. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin puoli tuntia. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja paista niitä 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Photobucket

1 kommentti:

  1. Teille ois haaste mun blogissa :)

    http://sokerihuurre.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover