perjantai 21. joulukuuta 2012

Luukku 21: Sinihomejuusto-piparikiekot

Joulu vilskeen keskellä saattaa aika loppua kesken tai yllätysvieraita pistäytyä kyläilemään, milloin olisi tarve laittaa tarjolle nopeasti jotain mahdollisimman hyvää. Tässä yksi vaihtoehto. Näiden piparikiekkojen valmistus sujuu helposti ja uunissakin niiden tarvitsee vain pistäytyä. Hätätapauksessa voi sinihomejuuston korvata vaikkapa vuohenjuustolla tai valmistaa suolaisen tilalle makeita leivonnaisia esim. käyttämällä täytteenä karpalotuorejuustoa.


Sinihomejuusto-piparikiekot

1/2 pkt pakastepiparitaikinaa (500g)

Täyte:
1 dl sinihomejuustomurua
1,5 rkl smetanaa
2 tl maissitärkkelystä

Sulata piparkakkutaikina ja kauli se suorakaiteen muotoiseksi, ohueksi levyksi. Sekoita smetana ja maissitärkkelys ja lisää sinihomejuustomuru. Levitä tahna piparkakkutaikinan päälle tasaisesti. Rullaa levy ja leikkaa ohuita viipaleita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Voit halutessasi painella vielä palaisia vähän sormilla ohuimmiksi ympyröiksi. Paista kiekot 225 asteessa n. 7 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ja kovettua. Tarjoile glögin kanssa. 

3 kommenttia:

  1. Siis paljon tähän tarvitannn pipiritaikinaa, puolet tosta 500 grammasta vai 500g?

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover