maanantai 31. joulukuuta 2012

Auringonkukka-porkkana-kauraleipä



Tällä ohjeella teimme tänään herkullista leipää uudenvuoden päivälliselle. En ole varsinaisesti peltileipien ystävä, mutta auringonkukka-porkkana-kauraleipä on poikkeus. Helppotekoisen leivän ei tarvitse olla tylsän makuista, vaan siemenillä ja porkkanaraasteella saa lisättyä leivän makuvivahteita ja terveellisyyttä nopeasti ja edullisesti. Tämän reseptin nappasin puolison äidiltä. :)

Auringonkukka-porkkana-kauraleipä 

5 dl lämmintä vettä/maitoa/kauramaitoa
4 dl kaurahiutaleita (tai osa kauraleseitä)
2 porkkanaa raasteena
50 g hiivaa
1½ tl suolaa
1 dl öljyä
1 dl auringonkukan siemeniä
5-7 dl vehnäjauhoja
Pinnalle auringonkukan/kurpitsansiemeniä

Lämmitä neste reilun lämpöiseksi ja laita hiutaleet siihen turpoamaan n. 10 minuutiksi, eli kunnes seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva kuppiin ja ripottele suola päälle, jolloin hiiva "sulaa" nesteeksi. Lisää hiivaneste heti hiutalemössöön ja lisää perään porkkanaraaste, siemenet ja öljy. Lisää jauhoja niin että saat löysähkön taikinan.

Taputtele taikina jauhojen avulla pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Voitele kohonneen leivän pinta vedellä tai maidolla ja ripottele päälle siemeniä. Paina siemenet kevyesti taikinan pintaan ja painele leivän pintaan ruudut esimerkiksi veitsellä.

Paista leipää 200-225 asteisessa uunissa n. 30 min.

Photobucket

1 kommentti:

  1. Kiitti ohjeen jakamisesta! Tein tänään, tuli ihan huippuhyvää :)

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover