torstai 22. marraskuuta 2012

Isoäidin pumpulikakku

Täydellisen pumpulikakun ohje on ollut hakusessa jo pitkään, sillä mikään ei tunnu maistuvan samalta kuin mummon tekemä suussasulavan pumpulimainen kuivakakku. Tällä reseptillä pääsin kuitenkin jo lähemmäs täydellisyyttä, joten tästä taitaa tulla luottoreseptini yllättävien vierailujen varalta.

Iloleipuri lähetti muutaman ihanan vuoan, joista pääsi ensimmäisenä kokeiluun kakkuvuoka classic. Voin kyllä sanoa, että nämä vuoat ovat hienoja ja jykeviä. Erityisen pinnoitteen vuoksi kuivakakkuihin tulee nätti, tummahko pinta.

Kuivakakkua tehdessä on tärkeää muistaa voidella ja korppujauhottaa vuoka kunnolla. Reikiä ei juuri saisi juuri olla, sillä etenkin pumpulikakku juuttuu helposti ja siitä tulee ruman näköinen. Muista myös vaahdottaa munat kunnolla vaaleaksi vaahdoksi ja paistaa kakku uunin alimmalla tasolla.


















Isoäidin pumpulikakku

4 munaa
3 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3 dl perunajauhoja
250 g kiehuvaa voita tai margariinia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka kunnolla, sillä muuten pumpulikakku jää kiinni vuokaan.

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja sekoita varovasti vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi kiehuvan kuuma margariini tai voi.

Paista pumpulikakkua uunin alimmalla tasolla noin tuhti. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.


3 kommenttia:

  1. Onnistui kerralla! Kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tällä reseptillä onnistui! :)

      Poista
  2. justiinsa uunissa mutta aika paljon tiputtaa vuokan yli taikinaa on uunin ala tasossa mutta varmasti hyvää

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover