keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Sitruuna-mustikkamuffinssit ja mansikkamuffinssit



Eilinen päivä meni mökillä rentoutuessa. Mökin takaa löytyi pari kupillista mustikoita, joista halusin kotona kokeilla tehdä jotain uutta. Myös dansukkerin mansikkatomusokeri pääsi makutestiin muffinsseissa, jotka kuorrutin ja koristelin mansikoista leikatuilla perhosilla. Sitruuna-mustikkamuffinssit saivat koristelunsa vahingossa, kun olin kerännyt syötäviä ketunleipiä salaattiin. Näistä resepteistä eivät muffinssiohjeet helpommiksi pääse, sekoitat vaan ainekset yhteen ja pistät uuniin. Helppoa kuin mikä!

Sitruuna-mustikkamuffinssit
20 kpl

3 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g margariinia tai voita
3-4 dl mustikoita
1 rkl sitruunan raastettua kuorta
2 tl sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kullanruskeita.

Sitruunatuorejuustokuorrute

100 g pehmeää voita
200 g tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
2 tl raastettua sitruunankuorta

Vatkaa kaikki ainekset sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Koristele jäähtyneet muffinssit isolla teelusikallisella kuorrutetta, mustikalla ja ketunleivän lehdellä.


Mansikkamuffinssit
16 kpl

3 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl Dansukker mansikkatomusokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g margariinia tai voita

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia.

Mansikkatuorejuustokuorrute

100 g pehmeää voita
200 g tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
½ dl Dansukker mansikkatomusokeria

Vatkaa kaikki ainekset sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Koristele jäähtyneet muffinssit isolla teelusikallisella kuorrutetta ja tuoreista mansikoista leikatuilla perhosilla.


2 kommenttia:

  1. Nuo näyttää aivan ihanilta! Itse tykkäisin laittaa mufineihin kuorrutetta,mutta kun tuo voikreemi ei oikein iske..mutta nyt löysin tuon kuorrutteen! Tekisi mieli heti tehdä noita:)

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover