lauantai 21. heinäkuuta 2012

Muscovado suklaakakku

Eilen postiin kolahti uuden yhteistyökumppanini dansukkerin tuotepaketti, joka oli täynnä vanhoja ja uusia tuttavuuksia. Ensimmäisenä otin käsittelyyn itselleni aivan tuntemattoman muscovadosokerin, jota kuvailtiin osuvasti lakritsiaromiseksi tummaksi sokeriksi.

Jos pidät suklaasta, niin tulet varmasti rakastamaan tätä kakkua. Muscovadosokeri tuo tähän kakkuun paitsi täyteläistä lakritsin vivahdetta, mutta myös korostaa suklaan aromia ihmeellisellä tavalla. En valehtele kun sanon, että tämä on oikeasti parasta koskaan maistamaani suklaakakkua.

Itse laitoin kakkuun vain kaksisataa grammaa suklaata, joka mielestäni riitti oikein hyvin. Muscovadosokerin voi toki korvata myös fariinisokerilla, mutta maku on silloin erilainen. Leikkaa kakku vasta kunnolla jäähtyneenä ja tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa, nauti ihanasta tummien makujen yhdistelmästä! Resepti löytyi dansukkerin sivulta.

Muscovado suklaakakku


10–12 annosta 
400 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
175 g voita
2 dl Dansukker Tummaa muscovadosokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Koristeluun
Dansukker Tomusokeria

Tarjoiluun
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
vadelmia tai tuoreita viikunoita


Kuumenna uuni 180-200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 26-28 cm:n irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa liedellä tai mikrouunin sulatusteholla.

Erota kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset. Vatkaa pehmeä voi, keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet. Lisää suklaasula ja siivilöity jauhoseos taikinaan, koko ajan tasaisesti sekoittaen. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan lastalla nostellen. Kaada taikina vuokaan, pane uuniin ja paista 20 minuuttia.

Ota kakku uunista, anna jäähtyä 10 minuuttia ja irrota se vuoasta suoraan tarjoiluvadille. Kakun kuuluu olla pehmeä keskeltä.
Siivilöi tomusokeri kakun pinnalle. Tarjoa kermavaahdon tai pehmeän vaniljajäätelön ja vadelmien tai viikunoiden kanssa. Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover