sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Marshmallow fluff


Helsingissä tuli pitkästä aikaa nautittua Ben & Jerry'sin Baked Alaska -jäätelöä. Maksettuani monta euroa pienestä jäätelöpallosta, päätin koittaa tehdä itse kyseistä jäätelöä, ilman jäätelökonetta tietenkin. Baked Alaska on ihanan pehmeä yhdistelmä vaniljajäätelöä, vaahtokarkkia ja valkosuklaapaloja.

Koitoksen ensimmäinen osa on nyt suoritettu, eli vaahtokarkkiraitoihin tulee tekemääni marshmallow fluffia. Illemmalla nähdään sitten, mitä tästä itse jäätelöstä tulee. Toivottavasti hyvää, koska se olisi pelastus opiskelijan kukkarolle! Marshmallow fluffia voi käyttää muuhunkin, se sopisi erinomaisesti vaikka whoopie pien, keksejen ja kakkujen täytteeksi. Tai muuten vaan makeannälkään. Lisäys: Ja myös muffinssien päälle pursotettuna näyttää kauniilta ja maistuu taivaalliselle!

Marshmallow fluff

3 kananmunan valkuaista
1 ½ dl + 2 rkl sokeria
1 ½ dl vaaleaa siirappia
¾dl vettä
2 rkl vaniljasokeria

1. Vatkaa valkuaisia puhtaassa teräksisessä kulhossa tai kattilassa minuutin ajan. Lisää joukkoon 2 rkl sokeria vähitellen ja koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes vatkaimilla taikinaa nostamalla syntyy pystyssä olevia huippuja.
2. Laita kattilaan vesi, siirappi ja loppu sokeri. Lämmitä seosta keskilämmöllä välillä sekoittaen. Seos saa kiehua 10 minuuttia, kunnes kylmään veteen tipautettuna tippa "jähmettyy" eikä lässähdä lasin pohjalle.
3. Vatkaa taas valkuaisvaahtoa ja lisää hiljalleen sekaan kuuma siirappi. Vatkaa kuusi minuuttia ja lisää vaniljasokeri. Vatkaa sitten vielä 2-4 minuuttia, kunnes seoksesta tulee paksua ja kuohkeaa.
4. Laita marshmallow fluff ilmatiiviiseen rasiaan tai purkkiin. Säilyy jääkaapissa noin viikon.


4 kommenttia:

  1. Tää itte tehty toimis varmaan kans ihan hyvin whoopieitten välissä? vois maustaa vaikka piparmintulla!

    http://maijaleipoo.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii kyllä! Itsekin olen tällä samalla ohjeella täyttänyt whoopiet muutaman kerran. Sekaan kun laittaa mariannerouhetta, niin hyviä tulee. :P

      Poista
    2. tulee ainaski halvemmaks ku kaupan pikku purkki :D

      Poista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover